sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Pääseekö kunto romahtamaan kesän aikana?

Pikkuhiljaa aurinko alkaa lämmittämään ja grillikausi avataan, jos ei auennut jo vappuna. Nyt etsitään kesäkuntoa ja kohta kesäkunnosta on vain jäljellä olohuoneen nurkassa vaatetelineen virkaa toimittava kuntopyörä.

Ihmiset ajavat sankoin joukoin mökeille syömään makkaraa ja juomaan muutaman "ölpän" kesäillan ratoksi. Puolessa välissä kesää huomataan kun vanhojen housujen nappi ei mene kiinni ja huokastaan, että "muutama kilo on taas tullut vyötäeölle". Siitä lähtee taas talvirasvan keräys ja taas ollaan vanhassa samassa kierteessä. Keväällä kesäkuntoon, kesällä talvikuntoon. Mutta pitääkö sen mennä täkin vuonna niin? Eikö olisi mukavaa olla kesäkunnossa vuoden ympäri ilman ihme "kesäkuntodiettejä"? Tässä yksi hyvä vinkki kesämökeille. Tämän esineen pitäisi kuulua joka mökin vakiovarusteisiin, niin kuin palosammutin tai kyypakkaus.



Tässä muutama liike vinkiksi ensikesää varten. Ei tarvitse olla liikunnanalan ammattilainen oppiakseen pyörittelemään kuulaa, sen verran että polttaa kesämakkarat. Tarvitsee vaan ottaa itseään niskasta kiinni. Itse aloitin aamut mökillä kuulan kanssa leikkien ja loppupäivä ja ilta jäin aikaa kaikkeen muuhun. Nyt ei voi edes vedota ajan puutteeseen tai salimaksujen kalleuteen. Tässä muutama liike avuksi. Liikkeitä voi yhdistellä ja katsoa myös netistä lisää, jo kotona, ettei tarvitse vedota osaamattomuuteenkaan lomalla. Kuulaa voi muuten heitellä ja järjestää vaikka kundien kanssa kilpailun kuka heittää pisimmälle. Saa koko kroppa kokonaisvaltaisen treenin. Keksitte vielä eri tyylejä heitellä niin a'vot!

Kierrä kahvakuulalla vartaloa ympäri. Pidä keskivartalo tiukkana. Vältä huojuvaa liikettä. (Helppoa!) Vaihda puolessa välissä suuntaa.

Syväkyykky. Pidä kuulaa kädessä miten haluat ja kyykisty. Varpaat osoittavat polvien kanssa samaan suuntaan.

Ojentaja punnerrus. Nosta kuula pään taakse , kyynärpäitten osoittaessa taivaalle. Suorista kädet , niin että kuula osoittaa kohti taivasta. Laske hallitusti kuula takaisin pään taakse.

Askelkyykky. Astu askel eteenpäin. Varpaat ja polvi osoittavat samaan suuntaan. Askeleen pituutta voi vaihdella. Kuulasta voi pitää kiinni niin kuin haluaa.

Tee jokaista liikettä minuutti. Kaikki liikeet läpi 3 kertaa, niin mökkiloman makkarat pullottavat huomattavasti vähemmän vyötäröllä. Voit tehdä myös välillä rohkean valinnan ja valita kanaa tai kasviksia grilliin. Vartaat on muuten hyviä! Ja ohrapirtelöt ei muuten kasvata hauista. Miksi uhkia kokopäivä salilla ja ottaa illalla palautusjuomaksi kalja. 

Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti