sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hyppy tuntemattomaan



Monille ihmisille on vaikeata tehdä hyppy uuden asian pariin. Jos olet tottunut joka ilta, kun olet saanut lapset nukkumaan, hyppäämään sohvalle sipsipussi tai suklaarasia kourassa, niin siitä on vaikea luopua. Jos joku sanoisikin sinulle siinä vaiheessa, että "Hyvä lapset on nukkumassa, tossa on kahvakuula ja nyt alkaa sinun oma aikasi." Miten reagoisit. "En jaksa", olisi varmasti monen vastaus tai "tämä on ainoa hetki rauhoittua päivän jälkeen." Ymmärrän hyvin tämän.

Tai jos et ole ikinä käynyt salilla ja sinun mielikuvasi on, että sali on täynnä hyvännäköisijä nuoria naisija ja lihaskimppumiehiä. Onko sinne silloin vaikea mennä? Kyllä on! Se on tuntematonta aluetta. Joskus voi olla perempi mennä sinne tutun ihmisen kanssa, käymään laitteet rauhassa läpi. Katsoa laitteiden säädöt.

Muistan ekan kertani salilla. Minua hävetti kun laitoin ekana liikaa painoa laitteeseen. Yritin hampaat irvessä nostella sitä ja lopulta jouduin myöntymään ja laskemaan painomäärää 20kg:sta 5kg:maan. Vilkasin nopeasti ympärilleni ja siirsin tappia. Kaikkihan tuntui tuijottavan ja ennen seuraavaa ihmistä siirsin painot isommalle ettei kukaan huomaa miten "heikko" olen. Halusin pystyä saman tien nostelemaan isoja määriä niin kuin muutkin salin naiset.

Oikeasti useilla saleilla treenaa tavalliset pulliaiset, jotka haluaa parantaa omaa kuntoaan, laihduttaa tai kasvattaa lihasta. Myös kuntoutujia riittää. Jotkut tulevat tekemään keppijumppaa, koska haluavat pysyä hyvinä isovanhempina ja jaksaa leikkiä pikkuisten kanssa. Sitten on lihasta kasvattavat, monta vuotta salilla käyneet. Nämä eivät edes kiinnitä usein huomiota muihin, kun keskittyvät niin omaan suoritukseensa. Nämäkin siis ovat harmittomia, mutta auttavat varmasti jos haluat tietää jotain painonnostosta.

Itselle oma hyppy tuntemattomaan oli alan vaihto. Lastenhoidosta----> Liikunta-alalle. Aikamoinen harppaus. Voin sanoa, että jännitti ja jännittää vieläkin koko ajatus. Mutta olen onnellinen, että tein sen. Pääsin eteenpäin.

Hyppy tuntemattomaan
Kuva: Iltalehti

Tämän kaiken kirjoitin siksi, että ihmiset jotka ihailevat urheilevija ja energisia ihmisiä, niin uskaltaisivat itsekkin lähteä siihen joukkoon. Lähteä salille, lähteä lenkille ja näin muuttaa elämäänsä. Joskus siihen tarvitaan apua. Apu voi löytyä yllättävän läheltä, kuten omalta sohvalta. Oma mies tai vaimo. Jos ei lähipiiristä löydy tsemppaajaa ja auttajaa, niin personal trainerit lähtevät mielellään tutustumaan sinun kanssasi saliin ja auttaa sinut alkuun. Ainakin minä! Tiedän myös monta muuta alalla olevaa, joka haluaa oikeasti auttaa ja opastaa. Hyppy uuteen ei tarvitse olla sali, mutta tämä esimerkkinä kaikille. Uusi hyppy voi olla myös uusi laji tai vaikka uusi työ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti