perjantai 19. huhtikuuta 2013

Naisten minäkuvat

Onko hyvä olla laiha, lihava, pyylevä, omena, päärynä, tikku, lihaskimppu....? Työssäni olen monesti joutunut pohtimaan tätä kysymystä. Jonkun mielestä mallit eivät ole nättejä, koska ne ovat liian laihoja. Toisen mielestä taas misseillä on rasvaa keskivartalossa, eikä ole sen takia nättejä. Joillekkin rasvaprosentin tulee olla alle 10, että vartalossa on muotoja. Toisille muotoja on vasta kun kropan rasvaprosentti on yli 30. Joku ei ole koskaan tyytyväinen. Voittaa missikisat ja on silti peilistä katsottuna läski ja toiselle tämä vartalo olisi täydellinen. Moni mies kertoo tykkäävänsä naisista joilla on muotoja, mitkä on muotoja? Vatsalihaksen erottuvat kaaret, takapuolen kiinteä treenattu lihas vai treenaamaton pehmeä maha.



Yritän jokakerta miettiä juuri asiakkaani ihanne vartaloa. Ja se ei ole aina helppoa. Asiakas kertoo näyttävänsä virtahevolta, ajatukseni alkaa raksuttamaan. Usein virtahepo on kaukana tosielämästä. Nykypäivänä ei aina myöskään tiedosteta omaa kokoaan oikein. Monet naiset kääriytyvät kesän tullen "jätesäkkeihin" yli-isoihin pussukoihin, vaikka oma vartalo olisi kaunis ja paremmin istuvia vaatteitakin löytyisi. Toiset naiset taas tunkevat 15 vuotiaana pitämänsä miss sixtyt jalkaansa ja kehuvat kuinka vanhan farkut mahtuvat vielä näidenkin vuosien jälkeen heille. Samaan aikaan napa vilkkuu pikkuruisesta napapaidasta ja raskausarvet punottavat vyötäröllä. Joskus ulkopuolisen silmät ovat parhaita tapoja huomata omat tyylimokansa.

En väitä että urheilullinen vartalo olisi se kaikista kaunein. Kauneus on katsoja silmässä. Kuitenkin terveet elämäntavat ja raitis ilma tekee ihmeitä. Ihana nähdä ihmisiä jotka löytävät kevään tullen oman harrastuksensa. On se sitten kävelylenkit puolisonsa kanssa tai ilta uinti järvessä. Ihana nähdä äitejä, jotka jaksavat touhuta pirteinä lastensa kanssa. Hyvä olo koostuu usein monesta asiasta. Ruoka ja lepo ovat elämän kaksi pilaria. Jos jompi kumpi on rempallaan niin tuntuu että muutkin asiat elämän ympäriltä pettää, yksi toisensa jälkeen.

Minä ihailen kauniita naisia. Näin on helppo sanoa. Ihailen itsevarmoja, energisiä, terveellisesti eläviä naisia. Terveelliset elämäntavat näkyvät ulospäin enemmän kuin uskotkaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä keskittyä omaan hyvinvointiin.

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti