torstai 9. tammikuuta 2014

Syöminen päivän aikana



Useampi asiakkaani on kysellyt hyviä vinkkejä työpaikalla syömiseen. Tai eväiden kuljettamiseen. Myös moni ei syö aamupalaa. Syynä "ei maistu" tai "ei kerkeä". Ei maistu johtuu siitä, että elimistö ei ole tottunut aamupalaan. Ei kerkeä, johtuu taas ihan omasta halusta. Nyt ajattelinkin kirjoittaa miten itse selviän päivän. Tämä on kuitenkin vain yksi tapa monista. Yrittäjänä minulle ei tarjota työpaikka ateriaa. Joten kaikki syömäni ateriat valmistan itse.

1. Aamupala toimii hyvin edellisenä päivänä tehty smoothie.



Jos et tykkää syödä aamupalaa heti herättyäsi, niin laita se sheikkeriin ja nappaa mukaan aamulla. Lisää smoothieseen kauraleseitä, jolloin siitä tulee täyttävämpi.

2. Lounas. Valmistan kerralla pakkaseen useamman päivän ruoat. Yhden annoksen kokoisiin rasioihin. Teen eri ruokia ja erilailla maustettuja ruokia, niin kyllästyminen ei tule muutaman päivän sisään. Aamulla heitän sekaan tuoreet vihannekset, jos ruoka ei sisällä valmiiksi keitettyä parsakaalia tai kukkakaalia yms.


3. Välipala. Se tehdään mukaan edellisenä päivänä tai aamusta. Itselläni välipalana toimii 2x real munalla.


Hyvin tehty välipala kerää työpaikka kateellisia katseita. 

4. Päivällinen. Itse teen paljon iltatöitä jolloin päivällinen tulee niin ikään kantaa mukana. Liha päivälliseen löytyy taas annosrasiasta pakastimesta (mukana vihreitä papuja) tai hätätapauksessa tonnikalapurkkina laatikosta. Tähän leikkaan mukaan aamulla vain salaatin (samalla kun huolehdin lounaaseen kasvikset). 


5. Iltapa. Tässä käytän luovuutta. Jos pääsen töistä vasta yhdeksän jälkeen, niin saatan soittaa matkalta kotiin. Teetkö kulta munakkaan valmiiksi (Esim. 3x valkuainen, tomaattia, valkosipulia, pippuri jne.) Yleensä se onnistuu :) tai tulen itse kotiin teen munakkaan, jossa kestää max. 5min. Nopeaa ja kätevää.  

Päivän ruokiin minulla kuluu aamusta n.10min valmistusaikaa. Hanki sopivankokoinen kylmälaukku, mihin mahtuu päivän ateriat, niin pelkoa pilaantumisestakaan ei ole. Kuljetan lisäksi laukussa aina mukana proteiinipatukkaa varalla. Huono puoli tässä on se, että joku ruoista unohtuu välillä kiiereessä kotiin. Silloin ei auta muu kuin kipasta kaupassa hakemassa raejuusto ja tonnikalapurkki :) Näillä pärjää seuraavaan ateriaan asti. Hyvällä valmistautumisella kuitenkin tämä tapa on äärimmäisen helppo. Kun huolehdit aina itse ruoan laitosta niin tiedät tasantarkkaan mitä suuhusi laitat. 

Lisäksi laukussani kulkee mukana myös aina salikamat, palkkarit, laturit, paljon muita työvälineitä. Kannettavaa siis riittää. Se ei kuitenkaan ole ongelma, koska kuljen autolla, niin kuin moni muukin työmatkalainen. Isoon salikassiin mahtuu varmasti kaikki päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Kaikki lähtee aina sinusta itsestäsi! 

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti