sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Projekti vatsalihakset



Sixbäk, pyykkilauta, vatsapalat...

Kuva: Google

Mitä vatsalihasten näkyminen vaatii? Miten niitä treenataan? Paljon tehdään vatsalihaksia kerralla? Miten tämän rasvan alta voi ikinä näkyä vatsalihakset? Moni aloittava laihduttaja miettii näitä samoja kysymyksiä, samalla kun ihailee netistä löytyvien urheijoiden kuvia. Se ei olekkaan ihan helppo juttu saada vatsalihaksia näkymään ja harmiksemme vielä vaikeampi saada näkymään naisilla, joilla rasvaprosentti on luonnollisesti korkeampi kuin miehillä.

Ensimmäinen kysymys:

Mitä vatsalihasten näkyminen vaatii?
Tarpeeksi alhaista rasvaprosenttia eli tiukkaa ruokavaliota ja kovaa treeniä

Miten niitä treenataa?
Samalla tavalla kuin muitakin lihasryhmiä. Älä jätä treenin suunnittelusta pois aerobista. Rasvaprosentin pienentyessä vatsalihakset alkavat näkymään. Muista kuitenkin että et polta lihaksia pois pelkällä juoksemisella.

Paljonko tehdään vatsalihaksia kerralla?
Tähän vastataan taas että treenataa samalla tavalla kuin muitakin lihasryhmiä. Paljon erilaisia ärsykkeitä. Välillä lyhyempää sarjaa isommilla painoilla ja välillä pitempää sarjaa vaikka kokonaan ilman painoja. Riippuu tietenkin lähtötilanteesta. Kannattaa myös muistaa, että useassa liikkeessä vatsalihakset on avustavassa tai tukemassa liikettä. Esimerkiksi, hauiskääntö seisten. Koko keskivartalo tukee liikkeessä, jotta pysyt hyvässä asennossa. Tämän takia kannattaa suosia vapailla painoilla tehtäviä liikkeitä ja perusliikkeitä. Usempi lihasryhmä tekee töitä kun istuen laitteessa.

Kuitenkin kaiken treenin kruunaa ruokavalio. Jos se on retuperällä niin et ikinä tule näkemään vatsalihaksiasi. Tarpeeksi proteiinia. Joka ruoalla olisi hyvä olla jokin proteiinin lähde. Aamupalaksi ei siis riitä mandariini tai iltapalaksi leipä salaatilla. Muista että ihminen on kone ja tarvitsee toimiakseen hiilihydraatteja, kuituja, proteiinia ja rasvaa. Älä kuitenkaan ota netistä jonkun toisen ruokavaliota. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi sinulle! Maksimoit onnistumisesi pyytämällä apua ammattilaiselta ja noudattamalla ruokavaliota.

Tässä pintaraapaisua asiasta.

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti