tiistai 2. syyskuuta 2014

Jos olet päättänyt ettet luovu tavoistasi niin miksi palkata PT?

Jos pidät kynsillä ja hampailla kiinni tottumuksistasi, niin pystyykö Personal Trainer auttamaan sinua? Silloin valmentajana minulla herää kysymys, että onko asiakas oikeasti valmis muutokseen vai olettaako hän että minä teen ihmeitä. Heilautan taikasauvaa ja suklaan himo on kadonnut. Palkaamalla PT:n ei tuloksia synny, vaan tulokset syntyy siinä vaiheessa kun kuuntelet neuvoja PT:tä. Jos ruokavaliossa lukee että 1rkl öljyä, niin ota ruokalusikallinen ohjeistettua öljyä. Öljyn lisäämisellä ruokavalioon on varmasti silloin syy.

Jos liikunnan aloittaminen tuntuu vaikealta niin kysy neuvoa mikä voisi olla sinun lajisi. Olisiko se reipas kävely, uinti, sulkapallo, kuntosali, laskettelu, päälläseisonta... Se on juuri se mikä tuntuu mielekkäältä.Yhdessä löytyy varmasti oma urheilumuotosi. PT ei voi kuitenkaan puolestasi liikkua, joten tämäkin vaatii omaa panostustasi asiaan. Yhteistreenejä kannattaa ottaa ammattilaisen kanssa jotta et jämähdä mukavuusalueellesi, vaan pääset kehittymään. Etsi ihmisiä lähipiiristäsi jotka ovat samanhenkisiä kanssasi ja haluavat auttaa sinua muutoksessa. Nämä ihmiset ovat varmasti lähdössä mukaasilenkille jos pyydät. Ystävät tunnistaa jo kaukaa!

Tässä hyviä vinkkejä miten saat painoa varmasti lisää, jopa PT palkkaamisen jälkeen
  • Ilmoita heti kovaan ääneen ettet aijo noudattaa ruokavaliotasi. Syöt tasan samalla lailla kuin ennen ja työpaikka ruokailuasi et voi jättää, koska siellä on paras kermakstike lihapullissa.
  • Teet itse muutoksia ruokavalioon ja ajattelet ettei ne haittaa, nehän ovat vain pieniä muutoksia
  • Käytä Light tuotteita ja voitahan et vaihtaisi mistään hinnasta, muussihan ei maistu miltään ilman punaista maitoa ja voita!
  • Ensimmäisen retkahduksen jälkeen mättäät herkkuja koko päivän välittämättä mistään mitään ja saahan se herkuttelu jatkua seuraavaankin päivään. Koska koko dietti on nyt mennyt jo pilalle!
  • En pysty juomaan vettä! Kahvi saa korvata veden (tai Pepsi Maxi), juoma kuin juoma.
  • "Kun lisään painoja sailla niin lihakset kipeytyy. Ja myös pitkät lenkit voivat aiheuttaa lihaksissa kolotusta."
  • Mieskin sanoi minulle että "Minun ei tarvitse laihduttaa, olen kaunis juuri näin, mutta onhan minulla verenpainetta ja diabetes, joten voin vaikka kävellä rauhallisesti joskus, tai ainakin 1x kuukauteen onnistuu"
  • KYLLÄ VARMAAN herkuttelen viikonloppuisin javoin käydä baarissa, ei elämä saa olla kituuttamista!
  • En syö rahkaa, riisiä, perunaa, makaronia, salaattia, mitään mikä on vihreetä, PARSA HYI!, kukkakaali YÖK, kanaa ei, tofu on kamalaa, kalalle olen allerginen, laktoosi laittaa vatsan sekaisin, raejuusto on pahaa, puuroa ei mistään hinnasta, lihana vain possua, riistaa en syö, munat syön mutta keltuaisia en malta heittää pois, öljyä ei voi lisätä ruokaan koska kitalakeen jää rasvaa, vitamiinit haluan ruoasta. Ai niin ja rasitusvamma estää kokonaan liikunnan.
  • En kerkeä syömään. Töissä on kiierettä, kaupassa käynti, lasten harrastukset, ruoan laitto muulle perheelle (en voi syödä samaa kun mies ei tykkää laihdutus ruoasta). Kokoa ajan on jotain, EN vain kerkeä! Eväitä EN kanna!
naudanliha,illalliset,ruokailu,syötävät,ruoka,haarukat,Fotolia,nälkä,nälkäinen,veitset,miespuoliset,ateriat,lihat,miehet,ihmiset,valokuvat,raaka,välikyljys,pihvit
Kuva: Täältä

Yllä on esimerkkejä jotka tekevät valmentajan työstä vaikeaa. Perustelut auttavat usein asiaa, mutta valitettavasti muutoksista alkaa prosessi. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse kerralla muuttaa. Dietti ruoka ei muuten tarvitse olla pahaa tai mitenkään ihmeellisen makusta. Koko perhe voi varmasti syödä samaa ruokaa jos valitset hyvät raaka-aineet ja lisäät kasviksia. Sinä voit jättää itseltäsi ne kermakastikkeet pois jos kumppani niitä haluaa. Jos muutoksesta ei tee ongelmaa, se ei ole ongelma! Oma saamattomuus yleensä pahentaa entisestää asiaa. Kuuntele neuvoja ja ota niistä oppia!

hedelmät,kasvot,ruoat,salaatit,tuote,valokuvat,vihannekset
Täältä
Jos ruokavalion muuttaminen on kerralla vaikeaa niin keskustele syömisestä PT:n kanssa. Se voi olla että ruokavaliotasi ei tarvitse paljoa vanhoista tottumuksista muuttaakkaan. Pienellä muutoksella saattaa olla todella positiivinen vaikutus. Ei aina tarvita parsakaalia, rahkaa ja puuroa! Jos haluat syödä töissä niin työpaikka ruoastakin voi koostaa parhaan mahdollisen aterian. Ei aina eväitä tarvita. Se on jo puolivoitto kun kerrot rehellisesti omista ongelmista. Ja jos tuloksia syntyy niin ongelma on jo pienentynyt paljon!

Jos painit juuri näiden asioiden parissa, niin pysähdy hetkeksi ja mieti omaa kantaasi muutokseen. Pystyt vaihtamaan voin pois jos haluat! Tahdon voimalla on vaikutus myös terveyteen. Tsemppiä kaikille jotka miettivät kunnon kohotusta tai ovat aloittaneet jo projektin. Jokainen löytää oman tiensä kulkea!

Terveisin Personal Trainer Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti